Як підготувати генератор до сезону: основні правила та рекомендації

Незалежно від того, експлуатували ви техніку чи вона стояла в консервації в коморі, перед періодом активного використання необхідно провести ретельну підготовку до роботи. Для чого це потрібно? Перш за все, для того, щоб у найневідповідніший момент генератор не вийшов з ладу. Уявіть собі ситуацію: у розпал ремонтних робіт у будинку техніка раптово ламається і вимагає термінового втручання майстра. Усі завдання призупиняються на невизначений термін. По-друге, підготовка потрібна після тривалого простою техніки. Більшість власників звертаються до майстерні саме після невдалого самостійного запуску генератора. По-третє, будь-яка техніка потребує своєчасного догляду - це дає змогу продовжити термін її використання на довгі роки. Якщо ці роботи здаються вам занадто складними або витратними за часом, варто замовити підготовку генератора в компанії "РемТех".

Як підготувати бензиновий генератор до роботи

Правильна підготовка та експлуатація бензинового генератора - запорука тривалої і продуктивної роботи агрегату. Необхідно виконувати планове і сезонне технічне обслуговування, регулярно перевіряти рівень мастила та інших рідин, очищати від забруднень. Також серед необхідних робіт:

- своєчасна заміна фільтрів (масляних, паливних, повітряних);

- перевірка електричної частини;

- чистка карбюраторів, паливної системи

- заміна щіток.

Також у разі активної експлуатації протягом тривалого часу може знадобитися заміна обмотки статора і ротора. Що стосується підготовки генератора до сезону після консервації, то це завдання краще довірити професіоналам. Щоб замовити ремонт, технічне обслуговування бензинового генератора, достатньо залишити заявку на сайті або зателефонувати нам.

Дизельний генератор: основні особливості експлуатації та обслуговування

Дизельний генератор вважається надійною і продуктивною технікою, здатною забезпечити електричною енергією весь будинок або навіть невеликий промисловий цех з нескладним обладнанням. Як підготувати його до сезону і продовжити термін його експлуатації? Фахівці компанії "РемТех" рекомендують:

- своєчасно виконувати технічне обслуговування дизельного генератора. Під час роботи агрегату деталі поступово зношуються, виходять з ладу, забруднюються повітряні та паливні фільтри. Також нерідко потрібна перевірка електричної частини генератора. Хоч щоденну перевірку і можна виконати самостійно, сезонне і щорічне техобслуговування варто довірити професіоналам "РемТех;

- перевіряти справність системи охолодження. Якщо планується експлуатація агрегату за низьких температур, потрібно обов'язково своєчасно замінювати антифриз. Для чого це потрібно? Він запобігає замерзанню ПММ і палива, поломки елементів системи охолодження;

- використовувати якісне пальне. Пальне з великою кількістю домішок, розбавлене водою або іншими рідинами чинить негативний вплив на всі елементи дизельгенератора. Економія на паливі може призвести до виходу з ладу двигуна, що загрожує серйозними витратами на його ремонт або встановлення нового. З настанням зимового сезону рекомендується застосування спеціального пального і придбання антигелю;

- регулярно перевіряти акумуляторну батарею. Зробити це можна за допомогою спеціальної навантажувальної вилки. Якщо така робота викликає у вас лише питання, варто замовити підготовку і ТО дизельгенератора в компанії "РемТех".

Ви активно використовували агрегат протягом деякого часу, але найближчі кілька місяців необхідності в ньому не буде? Деякі власники просто відправляють техніку до сараю до тих пір, поки вона знову не знадобиться. Абсолютно даремно, адже ризик того, що агрегат просто не заведеться через відвологлу проводку або інші проблеми, досить великий. У такому разі варто замовити консервацію дизельного генератора в компанії "РемТех". Наші професіонали знають усі тонкощі робіт, виконають завдання з ремонту, відновлення або технічного обслуговування агрегатів у короткі терміни.

компанія Ремтех Україна, м. Київ, 03124, бульвар Вацлава Гавела, 16, (067) 994-36-69